Novi Clio R.S.

V začetku aprila prihaja v naš R.S. Center ASP v Lesce, novi Clio R.S.

Z novim motorjem, samodejnim menjalnikom in petimi vrati se bo clio RS četrte generacije, vrnil v vrhunski formi!

   

Novi Clio R.S. se ponaša z kar nekaj novosti v primerjavi z predhodniki:

MOTOR: 1,6-litrski prisilno polnjeni motor:

Manjši, prisilno polnjeni motor, prednosti tega motorja so očitne. Prejšnjemu RS-u so očitali pomanjkanje poskočnosti, v ravni črti so ga tekmeci prehitevali po levi in po desni.
Turbinski polnilnik to težavo večinoma odpravlja, vsaj na papirju pa zagotavlja tudi nižjo porabo in čistejši izpuh. Nekoliko se je spremenil tudi zvok. Pihanje in rohnenje, značilna za megana RS.

Menjalnik EDC:

EDC avtomatski menjalnik z dvojno sklopko je Renault prilagodil bolj športnim voznikom z ob volanskimi F1 komandami.

Launch control :

Renault je z Cliom R.S. premierno v segmentu uvaja sistem za pomoč pri hitrem speljevanju – Launch Control. Vklop je lahek, leva noga na zavoro, nekajsekundni poteg obeh ob volanskih ročic k sebi, desna noga na stopalki za plin. Motorna elektronika omeji vrtljaje na 2.500 obratov, umik leve noge z zavore in start!!! Clio R.S. z tem sistemom do sto pospeši v 6,7 sekunde.

R.S. Monitor :

R.S.-monitor v celoti izkorišča grafični potencial zaslona in spremljanje telemetrije dviguje na novo raven. Vozniki bodo lahko, na zaslonu v živo spremljali količino dodanega plina in zaviranja, količino navora na posameznem kolesu, stanje zavor in sklopke. Sistem ima merilec prečnih sil (G-meter), omogoča merjenje pospeška do sto kilometrov na uro, čas na četrt milje in kilometer, s pomočjo GPS-a pa bo omogočal tudi merjenje časov na dirkališču.

Različni programi vožnje :

Novi Clio R.S. ponuja tri načine vožnje NORMAL, SPORT in RACE.

Udobje v vožnji :

Novi Clio R.S. slabše podlage blaži bistveno bolje, tresenja karoserije je manj in več je oprijema. Razlog je v novih blažilnikih oziroma manjših blažilnikih znotraj blažilnikov. Večji blažilnik pobira primarne udarce lukenj in grbin, manjši pa dodatno ublaži sekundarne. Tako je kljub svoji športnosti Clio R.S. izjemno udoben za vsakdanjo uporabo.

5 vratna izvedenka :

Novi Clio R.S. bo navoljo le v 5 vratni različici

 

 

ASP d.o.o. ©1935-2019
121094
Na spletnih straneh ASP.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Več o...